Σεμινάριο Πρακτικής Αυτογνωσίας      "Αλλάζω εγώ... αλλάζω τον κόσμο"

2022-09-19

Γύρω μας ο κόσμος μοιάζει να γκρεμίζεται... Τίποτε από όσα ξέραμε δεν φαίνεται να ισχύει πια! Κι εμείς εκεί κάπου ψάχνουμε να βρούμε προς τα πού πρέπει να πάμε, τον δρόμο και τον Σκοπό μας, τα όνειρα μας, τους συντρόφους σ' αυτή την πορεία. Και πάνω απ' όλα ψάχνουμε τον εαυτό μας!

Ήρθε ίσως η στιγμή για καθέναν από μας να αποφασίσει: 

Ποιος είναι; Προς τα πού θα κατευθυνθεί; Πώς και με ποιους θα πορευτεί; Τι ονειρεύεται για τον εαυτό του; Τι είδους κόσμο ονειρεύεται; Τι  μπορεί να κάνει για να υλοποιήσει αυτά τα όνειρα;;;

Η απάντηση σ' αυτά τα ερωτήματα δεν μπορεί να έρθει απ' έξω. Κάθε αλλαγή αρχίζει από μέσα

Ο καθένας θα πρέπει να προσπαθήσει να την βρει και να την δώσει στον εαυτό του. Και πάνω απ' όλα, η απάντηση θα πρέπει να συνοδεύεται από σταθερή απόφαση και συνειδητή δράση, αλλιώς δεν θα οδηγήσει πουθενά! 

 Μπορεί κάποιος όμως να βρει βοήθεια σ' αυτό το εγχείρημα. Γνώσεις, εμπειρίες και βιώματα που μπορούν να γίνουν οδηγοί του στο δικό του δρόμο.

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΘΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΩ:

Με λίγα λόγια αυτά που θα του χρειαστούν είναι:

- ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ: Γιατί αν δεν ξέρω ποιος είμαι, τότε δεν ξέρω ούτε από που έρχομαι, ούτε που θέλω να πάω. Αν δεν ανακαλύψω τους φόβους και τα όνειρα μου, τα εμπόδια και τα "όπλα" μου, τα κίνητρα και τους φόβους μου, δεν θα μπορέσω να νικήσω σε καμία μάχη της ζωής μου.

- ΑΥΤΟΣΥΝΕΙΔΗΣΗ: Επειδή μόνο αν μάθω να αποσύρομαι από την προσκόλληση στα φαινόμενα και να λειτουργώ ως ελεύθερο ον, θα μπορώ να επιτύχω την Επίγνωση και την Συνειδητή συμμετοχή στη ζωή και στον κόσμο.

- ΑΥΤΟΠΡΑΓΜΑΤΩΣΗ: Για να μπορέσω να χτίσω τον γνήσιο αυθεντικό εαυτό μου, απαλλαγμένο από πεποιθήσεις και μάσκες, ώστε μέσα από την βίωση της δικής μου Ταυτότητας να μπορέσω να αλλάξω τη ζωή μου και τον κόσμο, αλλά και να ενωθώ με άλλους ανθρώπους, για ένα καλύτερο μέλλον για όλη την ανθρωπότητα.

ΤΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΩ:

Αξιοποιώντας αυτά τα εργαλεία, αυτό που θα κερδίσεις είναι περισσότερη επίγνωση και αυτογνωσία, καλύτερες και αληθινές σχέσεις με τους άλλους, σιγουριά και δύναμη που δίνει το βάδισμα στο δικό σου εσωτερικό δρόμο, και την ευκαιρία να χτίσεις έναν καινούργιο καλύτερο κόσμο, μέσα σ' αυτόν τον κόσμο που ήδη αργοπεθαίνει.

Έναν κόσμο που θα ξεκινήσει μέσα στον καθέναν από μας, αφού είναι ο εαυτός μας ο μόνος παράγοντας αλλαγής που έχουμε τη δύναμη και το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουμε. 

Σεμινάριο Πρακτικής Αυτογνωσίας: 

"Αλλάζω εγώ... αλλάζω τον κόσμο"

Τετάρτη 5/10 8:00 μμ 

(και κάθε Τετάρτη, την ίδια ώρα)

Για όσους θέλουν να ξεκινήσουν το ταξίδι ανακάλυψης του εαυτού, πρακτικής και βιωματικής αλλαγής, αλλά και της σχέσης της ατομικής αλλαγής με την συλλογική, διοργανώνεται ένα σεμινάριο, με συναντήσεις 2 ωρών η κάθε μία, που θα ξεκινήσει την Τετάρτη 5/10, στις 8:00  μμ. και θα γίνεται κάθε Τετάρτη την ίδια ώρα.

Κάποια από τα θέματα που θα παρουσιαστούν είναι:

  • ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ
  • ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ & ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
  • ΑΥΤΟΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΠΡΑΓΜΑΤΩΣΗ
  • Ο ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΩΤΟΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ
  • ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ και ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ
  • ΣΥ΄Λ΄ΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ: ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΩ ΣΤΟ ΕΜΕΙΣ
  • ΠΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ

ΤΡΟΠΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ/ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί δια ζώσης, στον χώρο του Νέου Θεμέλιου, Πτολεμαίων 30 - 3ος ορ. (περιοχή Αντιγονιδών), Θεσσαλονίκη.

Όσοι ενδιαφέρονται να το παρακολουθήσουν πρέπει να συμπληρώσουν την παρακάτω ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η παρακολούθηση της πρώτης από τις δίωρες συναντήσεις που θα παρακολουθήσει κάποιος είναι εντελώς δωρεάν.

Για τις επόμενες υπάρχει μία συμβολική μηνιαία εισφορά των 20€, (για τους φοιτητές και ανέργους είναι 15€).

(Να σημειωθεί πως τα χρήματα της συμμετοχής δεν αφορούν πληρωμή κάποιου, αλλά είναι εισφορά για την ενίσχυση του συλλόγου, που χωρίς άλλη βοήθεια προσπαθεί να επιβιώσει σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς.)

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

"ΑΛΛΑΖΩ ΕΓΩ... ΑΛΛΑΖΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ"