Εκπαίδευση στην Μαχητική Νοοτροπία       στην καθημερινότητα        100% πρακτικό σεμινάριο

2021-11-17

"Το χειρότερο δεν είναι να βρίσκεσαι σε μια συνεχόμενη μάχη, το χειρότερο είναι να βρίσκεσαι σε μάχη και να μην το ξέρεις"

Τι είναι;

Η Μαχητική Νοοτροπία είναι μια κίνηση που έχει σκοπό να ξυπνήσει και να καλλιεργήσει στους ανθρώπους την Μαχητική στάση στην καθημερινότητα τους. Εμπεριέχει ασκήσεις εμπνευσμένες από εσωτερικές πολεμικές τέχνες, καθώς και ψυχολογικά/κοινωνικά παιχνίδια, που εκπαιδεύουν το σώμα, την ψυχή και τον νου να σκέφτεται και να δρα ως "Πολεμιστής".

Γιατί δημιουργήθηκε;

Ζούμε σε ένα κόσμο με μεγάλες ταχύτητες, πάρα πολλά ερεθίσματα, πολλές δυσκολίες, έκτακτα περιστατικά... κι όλα αυτά μας κάνουν να μη νιώθουμε ελεύθεροι μέσα μας... Ίσως πολλές φορές αισθανόμαστε ότι η ζωή μας τρέχει τόσο γρήγορα που δεν θα την φτάσουμε ποτέ! Μοιάζουμε με μπαλάκι του τένις που πετιέται από δω και από κει, με αποτέλεσμα να χάνουμε την δική μας ουσία, το νόημα σε ότι κάνουμε, την χαρά μας, την δύναμη μας και το εσωτερικό μας κέντρο.

Όλοι, λίγο πολύ, είμαστε πολεμιστές, αφού ο καθένας από μας έχει να αντιμετωπίσει τις μάχες του, όμως υπάρχει μια διαφορά ανάμεσα σε κάποιον που βρίσκεται απλά σε μάχη και σε κάποιον που είναι Πολεμιστής. Η διαφορά είναι ότι ο Πολεμιστής έχει επιλέξει με την θέληση του να δει την μάχη ως πρόκληση, να αναπτύξει την δύναμη του, την ακεραιότητα του, να γνωρίσει τον εαυτό του και τελικά να αποκτήσει νόημα και σκοπό στην ζωή του.

Πώς εφαρμόζεται;

Το βιωματικό σεμινάριο "Μαχητική Νοοτροπία στην καθημερινότητα" περιέχει πρακτικές ασκήσεις, κινητικές και στατικές, ατομικές και ομαδικές, που βοηθούν το άτομο να ξυπνήσει την μαχητική νοοτροπία μέσα του και να την εφαρμόσει σε κάθε πτυχή της ζωής του. Όλες οι ασκήσεις είναι μελετημένες σύμφωνα με την πραγματικότητα που ζούμε σήμερα. Είναι εμπνευσμένο από πρακτικές ασκήσεις αυτογνωσίας αλλά και τις πολεμικές τέχνες, με σκοπό την αυτογνωσία και την αυτοβελτίωση.

Τα βασικά που θα μάθουμε από αυτό το βιωματικό σεμινάριο:

* Πως να διατηρώ την ψυχραιμία μου σε καταστάσεις πίεσης

* Πως να ανανεώνομαι σε σύντομο χρονικό διάστημα

* Πως να μάθω να συνεργάζομαι και να ηγούμαι σε μια ομάδα

* Πως να παίρνω πιο γρήγορα σωστές αποφάσεις

* Πως να αυξήσω την ενέργεια μου

* Πως να παραμένω σε εγρήγορση χωρίς να νιώθω πίεση

Άλλα οφέλη του σεμιναρίου

* Ανάπτυξη και διατήρηση φυσικής κατάστασης

* Νοητική διαύγεια

* Απόδραση από προβλήματα της καθημερινότητας


ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Στο σεμινάριο την εισήγηση/παρουσίαση των θεμάτων θα την κάνει ο Ανδρέας Τσουκίδης, Εκπαιδευτής πολεμικών τεχνών, Σύμβουλος ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού.

100% ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Εκπαίδευση στην Μαχητική Νοοτροπία στην καθημερινότητα  

Έναρξη: Σάββατο 27/11, 5 μμ

Για όσους θέλουν να ξεκινήσουν αυτή τη διαδρομή, να ξυπνήσουν και να καλλιεργήσουν  μέσα τους την "Μαχητική Νοοτροπία" και να την αξιοποιήσουν στην καθημερινή τους ζωή, ξεκινάει μία σειρά πρακτικής το Σάββατο 27/11, στις 5 μμ, η οποία θα γίνεται κάθε Σάββατο την ίδια ώρα.

ΤΡΟΠΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ/ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Το σεμινάριο θα διεξάγεται στον χώρο του Νέου Θεμέλιου, Πτολεμαίων 30 - 3ος ορ. (περιοχή Αντιγονιδών), Θεσσαλονίκη. 

Η διάρκεια κάθε συνάντησης θα είναι περίπου 1,5 ώρα.

Όσοι ενδιαφέρονται να το παρακολουθήσουν πρέπει να συμπληρώσουν την παρακάτω ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ.

Λόγω των συγκεκριμένων περιορισμών για τον Covid19 υπάρχει περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων. Τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας, σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών. Σύμφωνα με το ΦΕΚ 5138/5-11-2021 είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας, η απολύμανση των χεριών και η τήρηση αποστάσεων. ΔΕΝ είναι απαραίτητη η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού, νόσησης ή τεστ. 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η παρακολούθηση του σεμιναρίου την πρώτη φορά είναι εντελώς δωρεάν.

Για τις επόμενες υπάρχει μία συμβολική μηνιαία εισφορά των 20€, (για τους φοιτητές και ανέργους είναι 15€). Με την εισφορά αυτή μπορεί κανείς να παρακολουθήσει και όποιο άλλο σεμινάριο θέλει, από αυτά που διοργανώνει το Νέο Θεμέλιο. 

(Να σημειωθεί πως τα χρήματα της συμμετοχής δεν αφορούν πληρωμή κάποιου, αλλά είναι εισφορά για την ενίσχυση του συλλόγου, που χωρίς άλλη βοήθεια προσπαθεί να επιβιώσει σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς.)

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

στην ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ