Σεμινάριο online  Η Πνευματικότητα στην καθημερινή ζωή

2021-05-19

Η Πνευματικότητα δεν έχει απαραίτητα σχέση  με την θρησκευτικότητα ή κάποια θρησκεία! Μέσα στον άνθρωπο είναι το κλειδί για να δημιουργήσουμε, να οραματιστούμε, να χειριστούμε υπαρξιακά προβλήματα.  Είναι η πυξίδα μας στις ακραίες καταστάσεις, στο όριο, στο σημείο ανάμεσα στη τάξη και το χάος, στην συνείδηση του εαυτού μας και στην απόλυτη διάλυση. Είναι η βαθιά διαίσθηση της ουσίας και αξίας των πραγμάτων. 

Η πνευματικότητα μας επιτρέπει να συμφιλιώσουμε το διαπροσωπικό με το ενδοπροσωπικό, να γεφυρώσουμε το χάσμα ανάμεσα σε μας και τους άλλους. Να συνδυάσουμε την εμπειρία με το όραμα και να γίνουμε καλύτεροι. Να ξεπεράσουμε το επίπεδο του εγώ, όπου είμαστε εγωιστές, υλιστές κλπ, και να αναπτύξουμε τις αρετές της καλοσύνης, γενναιοδωρίας, αυτοθυσίας, τελειοποίησης, ηρωισμού, κλπ. Μας βοηθάει να ζήσουμε πιο ουσιαστικά, να αντιμετωπίσουμε θέματα καλού και κακού, ζωής και θανάτου, να αντιμετωπίσουμε τα αίτια του ανθρώπινου πόνου και της απόγνωσης.

Τέλος,  μας βοηθάει να αντιμετωπίσουμε τον μεγαλύτερο φόβο του ανθρώπου σήμερα, τον θάνατο. Η έλλειψη κατανόησης του θανάτου ξεκινάει από την έλλειψη κατανόησης της ίδιας της ζωής, την αδυναμία να τοποθετήσουμε τη ζωή σε ένα ευρύτερο πλαίσιο ουσίας και αξίας. Στον αέναο κύκλο του σύμπαντος, η ζωή και ο θάνατος δεν είναι παρά οι πλευρές του ίδιου νομίσματος. Η τοποθέτηση της συνείδησης μας στο κέντρο μας, μπορεί να μας βοηθήσει να δούμε αυτό το κύκλο, το νόημα του, να γίνουμε μέρος του, ενεργά και ουσιαστικά.


ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Στο σεμινάριο την εισήγηση/παρουσίαση των θεμάτων θα την κάνει ο κ. Δημήτρης Μπαρμπαδήμος, εμπνευστής και πρόεδρος τους συλλόγου "Νέο Θεμέλιο", συγγραφέας και ερευνητής για πάνω από 30 χρόνια. 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ONLINE

Δευτέρα 31/5 , 7:00 μμ

"Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ"

Για όσους αναζητούν το νόημα της Πνευματικότητας μέσα σ' έναν κατά κύριο λόγο μη πνευματικό κόσμο, για όσους ψάχνουν το νόημα και τον βαθύτερο σκοπό της ζωής, για όσους θεωρούν ότι η μεταφυσική και η εσωτερική γνώση είναι κλειδιά που οδηγούν σε βαθύτερη αυτογνωσία και ουσιαστική αυτοπραγμάτωση, διοργανώνεται ένα σεμινάριο, που θα είναι online (λόγω των συγκεκριμένων περιορισμών για τον Covid19), διάρκειας 5 συναντήσεων (1:30 ώρας η κάθε μία), και που θα ξεκινήσει την Δευτέρα 31 Μαΐου, στις 7:00 μμ 

Τα θέματα του σεμιναρίου στις 5 αυτές συναντήσεις θα είναι:

1. Η Πνευματικότητα και ο ρόλος της στην ατομική και συλλογική ζωή μας

2. Οι ψευδαισθήσεις του εκδηλωμένου κόσμου και Αλήθεια του Πνεύματος

3. Ο "ενεργειακός" άνθρωπος και ο Αυθεντικός Εαυτός

4. Η ζωή και ο θάνατος, ένας αέναος κύκλος εξέλιξης

5. Οι βασικοί νόμοι της Ζωής και πώς μας καθορίζουν

ΤΡΟΠΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ/ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί σε πλατφόρμα ZOOM. Όσοι ενδιαφέρονται να το παρακολουθήσουν πρέπει να συμπληρώσουν την παρακάτω φόρμα συμμετοχής και την στείλουν μέχρι και την Κυριακή 30/5.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η παρακολούθηση της πρώτης από τις 5 συναντήσεις είναι εντελώς δωρεάν.

Για τις επόμενες 4 υπάρχει ένα συμβολικό κόστος των 20€, (για τους φοιτητές είναι 15€) που θα πρέπει να κατατεθούν σε τραπεζικό λογαριασμό του Συλλόγου Νέο Θεμέλιο μέχρι τις 7/6 (ημέρα της δεύτερης συνάντησης).

Ο λογαριασμός θα αποσταλεί σε όσους παρακολουθήσουν την πρώτη συνάντηση και αποφασίσουν να συμμετέχουν και στις επόμενες τέσσερις.

(Να σημειωθεί πως τα χρήματα της συμμετοχής δεν αφορούν πληρωμή κάποιου, αλλά είναι εισφορά για την ενίσχυση του συλλόγου, που χωρίς άλλη βοήθεια προσπαθεί να επιβιώσει σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς.)

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

"Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ"